Danes je 6.6.2023

Naročilnica - Spletni seminar
Obvezni in priporočljivi pravilniki delodajalca

Informacije o on-line seminarju:

Termin: 17. 05. 2022

Čas: 10.00 - 11.00

Število razpoložljivih mest: 7

Cena: 89,00 EUR

Vsebina:

Splošni akti delodajalca kot avtonomni pravni viri, specifični za področje delovnega prava, so normativni pravni akti, kar pomeni, da neposredno in prisilno učinkujejo in vplivajo na določbe pogodb o zaposlitvi. Na webinarju z naslovom Obvezni in priporočljivi pravilniki delodajalca bomo najprej razčistili dileme v zvezi z hierarhijo med splošnimi akti delodajalca, kolektivnimi pogodbami in določbami zakona. Na konkretnem primeru bomo predstavili pomen načela »in favorem laboratoris – v korist delavca«, nato pa bomo skozi določbe zakonodaje spoznali, kateri so tisti splošni akti, ki so za delodajalca obvezni in kateri so neobvezni ter priporočljivi.


Predavatelji:

Pia Florjančič Požeg Vancaš je odvetniška kandidatka, ki je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani magistrirala leta 2018. Istega leta je postala tudi del ekipe v Odvetniški pisarni Bohl. Pri svojem delu se večinoma osredotoča na civilno in delovno pravo, kjer se poglablja v področje prekinitev delovnega razmerja, zaposlovanja in sodnih postopkov v zvezi s tem ter pridobiva izkušnje na področju svetovanja pri vodenju odnosov z zaposlenimi in reševanju delovnih sporov.

Poleg opravljanja svetovalnih storitev sodeluje tudi pri pripravi različnih vrst pogodb o zaposlitvi in drugih pogodb v zvezi z opravljanjem dela in storitev, strankam svetuje pri vodenju postopkov odpovedi ali te postopke sama vodi ter v delovnih sporih zastopa stranke.

Z založbo Verlag Dashöfer sodeluje v okviru strokovnega kolektiva Odvetniške pisarne Bohl s pisanjem strokovnih člankov, odgovarja na vprašanja njihovih naročnikov in sodeluje na spletnih klepetalnicah.